De mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik een enorme theemuts ben. Ik houd van thee. Thee is mijn nummer 1 go to als ik niet lekker in mijn vel zit, als ik vast loop en geen antwoord weet en als ik gewoon even rust wil. Thee staat boven aan de lijst meest gedronken warme dranken in de wereld - ja zeker, het verslaat nog steeds de koffie - en heeft eeuwenlange tradities en rituelen rondom het drinken ervan. Denk maar aan de high thee in het Verenigd Koningkrijg en de Japanse Theerituelen voor een veldslag. In alle gevallen wordt thee gebruikt om te ontspannen, te overdenken en om mensen te verbinden. Heel lang waren het de kruidentheeën die mensen hielpen met hun genezingsproces. En dat kan het nog steeds. Thee verwarmt, het kan ontspannen, het kan een opgeblazen-gevoel in je buik verminderen, het kan je hormonen stabiliseren, etc. Nu het herfst is deel ik graag een thee met je die je niet alleen verwarmd, maar ook je immuunsysteem, maag en darmen ondersteund.
Mijn favoriete manier om thee te zetten is met verse en gedroogde kruiden. In feite mag je het geen thee noemen, omdat er geen thee blaadjes in zitten. Maar aftreksel vind ik persoonlijk wat raar klinken. Gebruik een pot met een zeef of een grote thermosfles voor de thee. Kook het water. Laat het daarna 2 minuten afkoelen - het werkt het best als de temperatuur ongeveer 80 graden is. Laat de kruiden trekken (afgedekt) tot het water 60 graden is en schenk het in je thee kopje. Wil je de geneeskrachtige werking van honing zijn werk laten doen, voeg de honing pas toe op het moment dat je de thee gaat drinken. Bij warmer dan 60 graden verliest het zijn kracht.
De volgende thee is mijn favoriete thee om mijn lichaam te helpen verwarmen, mijn immuunsysteem te boosten en meer energie te ervaren gedurende de dag. Het is een absolute herfstthee!
Ingrediënten voor een 1 liter thee:
Laat vooral weten wat je er van vindt!
Meer zin in een andere immuun-booster? Check dan vooral mijn favoriete herfstdrankje van vorig jaar.