Aan het begin van het jaar vind ik het altijd erg fijn om te beginnen met een schone lei. Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij beginnen mijn handen te kriebelen om alles in mijn huis onderste boven te keren, op een hoop te gooien en opnieuw te kijken of, dat wat ik het afgelopen jaar heb verzamelt, nog steeds toepasbaar is voor het leven wat ik in het nieuwe leven voor me zie.
Naast dat dit in mijn huis gebeurt. Doe ik dit ook heel graag met mijn voeding. Wat voor mij echt goed heeft gewerkt vorig jaar is strikter omgaan met mijn intoleranties (ik kan niet tegen koemelk en gluten), intermittend fasten (yep, ik lunch en dineer alleen) en maaltijden voorbereiden.
Dat voorbereiden heb ik naar een groter level getrokken. Het is mijn voornemen om iedere zondag 5 dagen voor te bereiden, zodat ik in ieder geval een gezonde lunch en een gepland diner heb staan en ik dus sowieso door de week alles binnen krijg wat ik binnen wil krijgen. Ze zeggen niet voor niets dat je bent wat je eet...
Bananenbrood is een recept wat voor mij enorm goed werkt. Het vult. Ik krijg goede vetten en vezels binnen. Het valt goed. En samen met een lekkere smoothie is het een fantastische lunch voor op het werk. Dit recept is een beetje van Rens Kroes en een beetje van mezelf.
Houdbaarheid:
Het bananenbrood is 4 dagen houdbaar in een afgesloten bak. Of even in plakjes invriezen. Dan is het zeker 3 maanden houdbaar.
1. Verwarm de oven op 180˚C
2. Bekleed een cakeblik (21 cm) met bakpapier of vet het goed in.
3. Prak de bananen in een kom met een vork.
4. Voeg het ei toe en meng door elkaar.
5. Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in stukjes.
6. Voeg de dadels, appelmoes en plantaardige melk bij de bananen en mix alles door elkaar.
7. Doe de baking soda met de appelazijn in een kommetje of glas en roer.
8. Voeg het meel samen met de Golden spices Mix, vanille essence, kokosbloesemsuiker en zeezout in een kom en mix alles door elkaar.
9. Voeg alles bij elkaar en roer het tot een lekker dik beslag is. Schep, als je wilt, op dit moment de noten en chocolade druppels door het beslag.
10. Schep het beslag in het cakeblik en snijd eventueel een extra banaan in de lengte doormidden en druk met de bolle kanten in het beslag.
11. Bak het bananenbroodje voor 50-55 minuten in de oven.
12. Laat het 10 minuten afkoelen en haal het uit het blik.
555-555-5555
Example@mail.com
Praat met ons!